Snežana Doder je majka, supruga, ćerka, prijateljica i saradnica, takođe pasionirani ljubitelj knjiga, zdravog načina života, rekreativni sportista koji obožava prirodu. Štreber u školskim danima, perfekcionista u poslu zahtevna prema sebi pa zatim i prema kolegama i saradnicima, ekonomista i uspešna poslovna žena, a već 8 godina preduzetnica u svetu finansija. Pored svega toga ona je i onkološki pacijent, ali i osoba koja je otkrivši svoju prvu dijagnozu u 45 godini života (kancer dojke) ujedno otkrila svoju misiju, cilj i sopstvenu svrhu tj poziv da kroz svoju bolest, a to je da boreći se za sebe i svoj život može da pomogne što većem broju ljudi koji kroz slične izazove prolaze. Prepoznala je kroz snagu u sebi od samog starta da ona to može, kao što je u svemu što je do tada radila to znala da prepozna. Njen susret sa mijelomom kao i sama dijagnoza došla je sasvim slučajno, tragajući za još zdravijim načinom života makrobiotičarka kojoj se obratila za plan ishrane, ju je poslala hematologu, zbog blago izražene malokrvnosti u nalazima krvne slike, ali i porodične anamneze (otac je bolovao od HLL-a), nedugo zatim susrela se sa ovom egzotičnom dijagnozom, kako je njen onkolog prokomentarisao na prvoj narednoj kontroli. 

Uključila se u rad Udruženja i prihvatila tu zahtevnu ulogu da vodi Udruženje jer je osećala snagu, volju i energiju koju mnogi nemaju, a potrebna im je, pa je želela to da podeli sa drugim pacijentima. 

Kako ona kaže „Imam volju i želju da pokrenem stvari sa mrtve tačke, kao u svojoj ličnoj borbi i dijagnozi i na ovu borbu Udruženja gledam kao na jedan projekat, a ja sam poznata po tome da projekte uvek uspešno dovodim do kraja, i nikad ne gubim bitke!“